Het logo van Blobby
Zoek
Zoek

Powerbank mee in vliegtuig KLM, wat zijn de regels?

Als je op reis gaat met KLM en je hebt een powerbank bij je, is het belangrijk om te weten wat de regels zijn voor het meenemen van deze apparaten in het vliegtuig. In deze tekst zal ik je uitleggen wat de regels zijn voor het meenemen van een powerbank in het vliegtuig van KLM, zowel in de handbagage als in de ruimbagage. Zo ontdek je waar je op moet letten en wat je vooral wel en niet kunt doen.

Deze 4 powerbanks mogen mee in vliegtuig KLM

Wurk Powerbank 2000 mAh Mini Zwart-Foto-1
Wurk Powerbank 2000 mAh Mini Zwart
Vergelijk prijzen
Xiaomi Powerbank 10000 mAh Mi 2 Quick Charge Zwart-Foto-1
Xiaomi Powerbank 10000 mAh Mi 2 Quick Charge Zwart
Vergelijk prijzen
Xiaomi Powerbank 20000 mAh Mi 3 45W Zwart-Foto-1
Xiaomi Powerbank 20000 mAh Mi 3 45W Zwart
Vergelijk prijzen
Xiaomi Powerbank 20000 mAh 3 Pro Editie 45W Zwart-Foto-1
Xiaomi Powerbank 20000 mAh 3 Pro Editie 45W Zwart
Vergelijk prijzen

Regels voor het meenemen van een powerbank in de KLM handbagage

Als je een powerbank meeneemt in de handbagage van KLM, moet je rekening houden met een aantal regels. Zo is het belangrijk dat de capaciteit van de powerbank niet hoger is dan 100Wh (Watt uur). Dit staat gelijk aan ongeveer 27.000 mAh (milliampère-uur) bij een spanning van 3,7V.

Daarnaast mag je maximaal 20 powerbanks meenemen in je handbagage. Deze moeten wel individueel worden verpakt en mogen niet gebruikt worden tijdens de vlucht. Ook moeten de powerbanks worden beschermd tegen kortsluiting, bijvoorbeeld door ze in een plastic zakje te stoppen.

Als je powerbank niet aan deze regels voldoet, kan deze geweigerd worden in de handbagage. Je kunt er dan voor kiezen om de powerbank in de ruimbagage te doen of achter te laten op de luchthaven.

Blobby headerbeeld zwart/wit 72

Regels voor het meenemen van een powerbank in de KLM ruimbagage

Als je een powerbank in de ruimbagage van KLM wilt meenemen, zijn er andere regels waar je rekening mee moet houden. Zo mag de capaciteit van de powerbank niet hoger zijn dan 160Wh (Watt uur). Dit staat gelijk aan ongeveer 43.000 mAh (milliampère-uur) bij een spanning van 3,7V.
Daarnaast moet je ervoor zorgen dat de powerbank goed beschermd is tegen beschadigingen, bijvoorbeeld door deze in een stevige koffer te doen. Ook moet je ervoor zorgen dat de powerbank uit staat en niet gebruikt kan worden tijdens de vlucht.
Het is belangrijk om te weten dat sommige luchtvaartmaatschappijen strengere regels hebben voor het meenemen van powerbanks in de ruimbagage. Check daarom altijd de specifieke regels van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt, in dit geval KLM dus.

Veiligheidstips bij het gebruik van een powerbank in het vliegtuig

Als je een powerbank meeneemt in het vliegtuig, is het belangrijk om deze op een veilige manier te gebruiken. Hieronder geef ik je een aantal tips:
  • Laad je powerbank op voordat je aan boord gaat. Zo weet je zeker dat de powerbank volledig is opgeladen en kun je deze tijdens de vlucht gebruiken.
  • Zorg ervoor dat je de juiste oplader gebruikt om je powerbank op te laden. Gebruik geen opladers van slechte kwaliteit, deze kunnen brand of kortsluiting veroorzaken.
  • Laat je powerbank niet achter in het vliegtuig als je deze niet gebruikt. Neem je powerbank altijd mee als je het vliegtuig verlaat, zo voorkom je dat deze achterblijft en mogelijk gestolen wordt.
  • Gebruik je powerbank alleen voor het opladen van je apparaten en niet als vervanging voor de stroomvoorziening in het vliegtuig.
  • Houd je powerbank uit de buurt van water en vocht, dit kan kortsluiting veroorzaken.
  • Als je powerbank beschadigd is of oververhit raakt, stop dan direct met het gebruik ervan.
Door deze tips in acht te nemen, kun je veilig gebruik maken van je powerbank tijdens je vlucht met KLM.

Conclusie: Bij KLM kun jij gewoon je powerbank meenemen

Blobby headerbeeld zwart/wit 69
Als je een powerbank wilt meenemen in het vliegtuig van KLM, is het belangrijk om rekening te houden met de regels voor het meenemen van deze apparaten in zowel de handbagage als de ruimbagage. Daarnaast is het belangrijk om veiligheidsmaatregelen te treffen bij het gebruik van je powerbank in het vliegtuig. Door deze regels en tips op te volgen, kun je zorgeloos gebruik maken van je powerbank tijdens je vlucht met KLM.

Alle vragen & antwoorden over een Powerbank in KLM vliegtuig

Vond jij bovenstaande artikel nuttig maar heb je toch nog een paar vragen? Dan begrijpen wij dit maar al te goed. Je wilt namelijk niet voor verrassingen komen te staan. Daarom hebben wij een extra lijst gemaakt met de meest gestelde vragen & antwoorden. De kans dat jouw vraag er tussen staat is erg groot. Mocht dit nu niet het geval zijn, dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Dit kan via het contactformulier.
Ja, je mag een powerbank meenemen in het vliegtuig van KLM. KLM volgt over het algemeen de regels van de International Civil Aviation Organization (ICAO) en de International Air Transport Association (IATA) met betrekking tot het meenemen van powerbanks aan boord. Powerbanks met een capaciteit van minder dan 100 wattuur (Wh) mogen meestal zonder beperkingen in de handbagage worden meegenomen. Het is echter belangrijk om te controleren of er specifieke regels gelden voor het land van bestemming, omdat sommige landen strengere beperkingen kunnen hebben.
Ja, je mag over het algemeen een powerbank gebruiken tijdens de vlucht bij KLM. Tijdens de vlucht moet je echter wel aan bepaalde veiligheidsvoorschriften voldoen. Schakel de powerbank uit of zet deze in de vliegtuigmodus en berg deze op in je handbagage wanneer deze niet in gebruik is. Het is belangrijk om geen beschadigde of defecte powerbanks te gebruiken, omdat deze een veiligheidsrisico kunnen vormen. Daarnaast moet je altijd de instructies van het cabinepersoneel opvolgen met betrekking tot het gebruik van elektronische apparaten aan boord.
Ja, er zijn beperkingen voor het meenemen van powerbanks in de ruimbagage bij KLM. De meeste luchtvaartmaatschappijen verbieden het om powerbanks in de ruimbagage te vervoeren vanwege het brandgevaar dat ze kunnen vormen als ze beschadigd raken. Daarom moet je powerbanks altijd in je handbagage meenemen. Zorg ervoor dat de powerbank goed is verpakt om beschadiging te voorkomen en plaats deze in een tas of zak die gemakkelijk toegankelijk is, zodat je deze tijdens de veiligheidscontroles eenvoudig kunt tonen.
Ja, het is mogelijk dat je je powerbank apart moet laten controleren bij de veiligheidscontrole op de luchthaven van KLM. Dit kan variëren afhankelijk van de specifieke veiligheidsprocedures en -richtlijnen op de luchthaven. Over het algemeen moet je elektronische apparaten, inclusief powerbanks, uit je handbagage halen en apart op de lopende band plaatsen bij de beveiligingscontrole. Dit stelt de beveiligingsmedewerkers in staat om een duidelijk beeld van de powerbank te krijgen tijdens de röntgencontrole. Zorg ervoor dat je de instructies van het beveiligingspersoneel opvolgt om de controle soepel te laten verlopen.
Ja, er kunnen beperkingen zijn voor het meenemen van meerdere powerbanks in het vliegtuig van KLM. De specifieke regels kunnen variëren, afhankelijk van de capaciteit van de powerbanks en de geldende voorschriften op de luchthaven van vertrek of de bestemming. Over het algemeen gelden er limieten voor de totale capaciteit van de lithium-ionbatterijen in je handbagage. Het is belangrijk om te controleren of de totale capaciteit van de powerbanks binnen de toegestane limieten valt en om eventuele specifieke voorschriften van de luchtvaartmaatschappij en de luchthaven te raadplegen. Zorg ervoor dat je de powerbanks goed verpakt en dat ze veilig en beschermd zijn tijdens de vlucht.
Blobby.nl

Ontvang de beste deals

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang de beste deals, tips en info zo in je mailbox