Het logo van Blobby
Zoek
Zoek

Powerbank met stopcontact kopen? Ontdek hier alles wat je moet weten

Als jij op zoek bent naar een handige manier om jouw elektronica op te laden wanneer je onderweg bent, dan is een powerbank met stopcontact een uitstekende oplossing. Doordat de powerbank voorzien is van een aansluiting voor een geaarde stekker kun je vrijwel al je appraten opladen. Ondanks dat we het hier een powerbank noemen wordt het in de meeste gevallen gezien als een powerstation. Toch zijn er ook enkele powerbanks met zo’n aansluiting. In deze tekst gaan wij je uitleggen waarom het hebben van een powerbank met stopcontact een echte musthave is. Na het lezen van deze tekst kun jij bepalen of dit hetgeen is dat je zoekt.

Ontdek hier 4 powerbanks met stopcontact

Anker Powerstation 512 Wh 535 Zwart-Foto-1
Anker Powerstation 512 Wh 535 Zwart
Vergelijk prijzen
Goal Zero Powerbank 52000 mAh Yeti 200x Grijs-Foto-1
Goal Zero Powerbank 52000 mAh Yeti 200x Grijs
Vergelijk prijzen

Wat is een powerbank met stopcontact?

Een powerbank met stopcontact is een draagbare oplader die niet alleen USB-poorten heeft om jouw smartphone, tablet of laptop op te laden, maar ook een stopcontact om andere apparaten op te laden. Met een powerbank met stopcontact heb je dus altijd de mogelijkheid om je elektronica op te laden, waar je ook bent. Dit type powerbank is vooral handig als je bijvoorbeeld lang onderweg bent en geen toegang hebt tot een stopcontact, zoals tijdens een lange vlucht of treinreis. Hiermee voorkom je bijvoorbeeld dat je laptop of camera leeg raakt. Nadeel is echter wel dat deze powerbanks meer vermogen hebben, hierdoor zijn ze ook een stuk zwaarder. Ga jij bijvoorbeeld backpacken, dan is een powerbank met stopcontact niet de beste optie. Dit terwijl het voor jouw camperreis wel een aanrader is.
Blobby headerbeeld zwart/wit 12

De voordelen van een powerbank met stopcontact

Er zijn meer dan genoeg voordelen op te noemen. Deze voordelen kunnen jou als dat nodig is nog net even over de streep trekken. Zeker als je twijfelt tussen een normale powerbank of met een geaarde stekker aansluiting. Om jou te helpen bij het kiezen van de beste optie voor jou hebben we hieronder een aantal voordelen van een powerbank met stopcontact. Bekijk ze snel en ontdek of dit echt iets is voor jou.

Je kunt alle belangrijke apparaten gemakkelijk opladen

Het grootste voordeel van een powerbank met stopcontact is dat je verschillende soorten apparaten kunt opladen. Naast smartphones, tablets en laptops kun je bijvoorbeeld ook een camera, draagbare speakers of een elektrische tandenborstel opladen. Voor al deze apparaten heb je vaak een geaarde stekker aansluiting nodig. Kies je voor een powerbank met stopcontact, dan heb je zo’n aansluiting.

Deze powerbanks hebben meer oplaadvermogen

Een powerbank met stopcontact heeft vaak ook een hoger oplaadvermogen dan een gewone powerbank met alleen USB-poorten. Dit komt doordat een stopcontact meer vermogen kan leveren dan een USB-poort. Hierdoor kun je grotere apparaten, zoals laptops, sneller en efficiënter opladen. Daarnaast kun je kleinere apparaten vaker laden met deze optie. Dit betekend dus dat je langer doet met een volle powerbank.

Je hebt helemaal geen extra adapters meer nodig

Als je een gewone powerbank gebruikt, heb je vaak een aparte adapter nodig om bijvoorbeeld je laptop op te laden. Met een powerbank met stopcontact is dit niet nodig, omdat het stopcontact al in de powerbank zit ingebouwd. Dit scheelt niet alleen ruimte en gewicht in je tas, maar ook het gedoe van het meeslepen van extra adapters. De opladers van de verschillende apparaten heb je namelijk toch altijd al bij je.

Altijd je eigen stopcontact bij de hand

Een powerbank met stopcontact is natuurlijk ook handig als je geen toegang hebt tot een stopcontact, zoals tijdens een lange reis. Met een powerbank met stopcontact heb je altijd de mogelijkheid om je apparaten op te laden, waar je ook bent. Of je nu een week aan de waterkant zit te vissen of met je camper midden in de natuur staat, met deze powerbanks heb jij altijd je eigen stopcontact bij de hand.

Waar moet je op letten bij het kopen van een power bank met stopcontact?

Als je een power bank met stopcontact wilt kopen, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar het vermogen van de powerbank. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller en efficiënter je apparaten opgeladen kunnen worden. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar het aantal USB-poorten en het type stopcontact. Sommige powerbanks hebben bijvoorbeeld alleen een Amerikaans stopcontact, terwijl je in Nederland een Europees stopcontact nodig hebt.
Verder is het slim om rekening te houden met het gewicht van de powerstation. Deze apparaten wegen namelijk een stuk meer dan de standaard powerbank. Dit komt door de verschillende opties die het je biedt. Sommige modellen wegen meerdere kilo’s en kun je dus niet zo in je rugtas stoppen. Bepaal dus altijd eerst goed waar jij hem voor gaat gebruiken voordat je over gaat tot koop.

Conclusie: Een powerbank met stopcontact is zeer praktisch

Blobby headerbeeld zwart/wit 74
Een powerbank met stopcontact is een handige oplossing voor als je onderweg bent en je elektronica wilt opladen. Met de mogelijkheid om verschillende soorten apparaten op te laden, een hoger oplaadvermogen, geen extra adapters of stopcontact nodig te hebben, biedt een powerbank met stopcontact vele voordelen. Als je op zoek bent naar een powerbank met stopcontact, is het belangrijk om te letten op het vermogen, het aantal USB-poorten en het type stopcontact. Met deze informatie kun je de beste keuze maken voor jouw behoeften. Ben jij eruit en wil je graag ontdekken welke modellen er allemaal zijn? Dan kun je ze hier gemakkelijk vinden. Er is een ruime keus, dus de kans is groot dat je gaat slagen.

Alle vragen & antwoorden over een Powerbank stopcontact

Vond jij bovenstaande artikel nuttig maar heb je toch nog een paar vragen? Dan begrijpen wij dit maar al te goed. Je wilt namelijk niet voor verrassingen komen te staan. Daarom hebben wij een extra lijst gemaakt met de meest gestelde vragen & antwoorden. De kans dat jouw vraag er tussen staat is erg groot. Mocht dit nu niet het geval zijn, dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Dit kan via het contactformulier.
Een powerbank met stopcontact is een type powerbank dat is uitgerust met een aansluiting voor een geaarde stekker. Hierdoor kan het fungeren als een draagbaar stopcontact, waarmee je elektrische apparaten kunt opladen, zelfs als er geen traditioneel stopcontact in de buurt is.
Een powerbank met stopcontact heeft een interne batterij die kan worden opgeladen via een standaard stopcontact. Zodra de powerbank is opgeladen, kun je elektrische apparaten aansluiten op het geaarde stopcontact om ze op te laden. De powerbank converteert de opgeslagen energie in de batterij naar de juiste spanning en levert deze aan het aangesloten apparaat. Vaak zijn er naast de geaarde stekker ook andere aansluitingen aanwezig. Denk aan bijvoorbeeld USB-A en USB-C.
Een powerbank met stopcontact biedt verschillende voordelen. Ten eerste biedt het draagbaarheid en gemak, omdat je elektrische apparaten kunt opladen, zelfs als er geen stopcontact in de buurt is. Het is handig voor onderweg, op reis, tijdens kamperen of in noodgevallen. Bovendien kunnen powerbanks met stopcontacten meerdere apparaten tegelijk opladen, afhankelijk van het vermogen van de powerbank.
Een powerbank met stopcontact kan in principe dezelfde apparaten opladen als een normaal stopcontact. Dit omvat smartphones, tablets, laptops, draagbare spelconsoles, camera’s, draagbare luidsprekers en andere USB-oplaadbare apparaten. Met een powerbank stopcontact kun je zelfs apparaten opladen die een geaarde stekker vereisen.
Hoewel een powerbank met stopcontact handig is, heeft het ook enkele beperkingen. Ten eerste is de capaciteit van de interne batterij beperkt, wat betekent dat je mogelijk niet zoveel apparaten kunt opladen als met een gewoon stopcontact. Daarnaast kan het opladen van apparaten via een powerbank met stopcontact langzamer gaan dan via een muurstopcontact. Dit komt door het vermogensverlies dat optreedt bij het omzetten van de opgeslagen energie in de batterij naar het juiste voltage voor het aangesloten apparaat. Een ander ding dat een nadeel kan zijn is het gewicht. Deze apparaten zijn vaak zwaar in gewicht en stop je dus niet zo in je rugtas.
Blobby.nl

Ontvang de beste deals

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang de beste deals, tips en info zo in je mailbox