Het logo van Blobby
Zoek
Zoek

Alles wat je moet weten over het gebruik van een powerbank in het vliegtuig

Wanneer jij regelmatig een reis maakt met het vliegtuig weet je hoe belangrijk het is om bereikbaar te blijven. Zeker wanneer je aankomt op een onbekende bestemming wil je gebruik kunnen maken van je smartphone, tablet of laptop. In dat geval is een Powerbank onmisbaar. Deze moet je eigenlijk gewoon bij je hebben, maar je mag niet alle modellen zomaar mee nemen tijdens je reis. Op deze pagina kom je erachter wat nu eigenlijk wel en niet mag.
Er zijn steeds meer elektronische appraten die we tijdens onze reis mee nemen. Zo heeft iedereen wel een smartphone mee, maar ook een tablet, laptop en smartwatch gaan steeds vaker mee het vliegtuig in. Tijdens jouw zakenreis of vakantie wil je natuurlijk wel gebruik kunnen blijven maken van deze items. Dit betekent wel dat je moet beschikken over voldoende batterijvermogen en een oplader. Nu is het alleen zo dat je niet altijd stroom hebt tijdens jouw reis, teminsten niet als je zonder powerbank vliegt. Daarom is het zeker aan te raden om er één mee te nemen. Nu is het wel belangrijk om je aan de regels te houden. Maar wat zijn nu de regels voor powerbanks in het vliegtuig? Mag je ze mee nemen in de handbagage of moet je ze inchecken? Zijn er beperkingen als we het hebben over de grootte of de capaciteit? Heel veel vragen en gelukkig ook heel veel antwoorden. Lees daarom snel verder en zorg ervoor dat je goed voorbereid bent tijdens je reis. Je wilt tenslotte geen problemen krijgen met de luchtvaartmaatschappij.

Voor we verdergaan, wat is nu eigenlijk een powerbank?

Een powerbank is een draagbare oplader die je kunt gebruiken om je elektronische apparaten onderweg op te laden. Het bestaat uit een batterij die je via een USB-kabel kunt aansluiten op je smartphone, tablet, e-reader, smartwatch of andere apparaten. Met een powerbank kun je de levensduur van je batterij verlengen en voorkomen dat je zonder stroom komt te zitten, vooral tijdens lange vluchten. Powerbanks zijn er in verschillende vormen, maten en capaciteiten. Sommige powerbanks zijn klein genoeg om in je broekzak te passen, terwijl andere grotere modellen meer vermogen kunnen leveren. Afhankelijk van je behoeften en het aantal apparaten dat je wilt opladen, kun je een powerbank kiezen die bij jouw reisstijl past. Het gebruik van een powerbank is eenvoudig. Je sluit gewoon je apparaat aan op de powerbank met behulp van de juiste oplaadkabel en schakelt de powerbank in. Sommige powerbanks hebben ook extra functies, zoals een ingebouwde zaklamp of de mogelijkheid om meerdere apparaten tegelijk op te laden. Nu je bekend bent met de basisprincipes van powerbanks, laten we eens kijken naar de regels en beperkingen voor het gebruik ervan in vliegtuigen.

Hier 4 top powerbanks met een capaciteit tot 10.000 mAh

Wurk Powerbank 2000 mAh Mini Wit-Foto-1
Wurk Powerbank 2000 mAh Mini Wit
Vergelijk prijzen
Wurk Powerbank 2000 mAh Mini Zwart-Foto-1
Wurk Powerbank 2000 mAh Mini Zwart
Vergelijk prijzen
Xiaomi Powerbank 10000 mAh Mi 2 Quick Charge Zwart-Foto-1
Xiaomi Powerbank 10000 mAh Mi 2 Quick Charge Zwart
Vergelijk prijzen
Xiaomi Powerbank 10000 mAh Mi Zwart-Foto-1
Xiaomi Powerbank 10000 mAh Mi Zwart
Vergelijk prijzen

Mag je een powerbank meenemen in het vliegtuig?

Het antwoord is ja, je mag een powerbank meenemen in het vliegtuig. De meeste luchtvaartmaatschappijen staan het gebruik van powerbanks toe, zowel in de cabine als in het ruim. Het is echter belangrijk om rekening te houden met bepaalde regels en beperkingen om te voorkomen dat je in de problemen komt. In de meeste gevallen mag je powerbanks meenemen in je handbagage. Dit betekent dat je ze bij je kunt houden tijdens de vlucht en ze kunt gebruiken wanneer dat nodig is. Het is echter raadzaam om powerbanks met een capaciteit van meer dan 27000 mAh in je handbagage te vermijden. Sommige luchtvaartmaatschappijen verbieden powerbanks van hogere capaciteit in je handbagage, dit heeft te maken met veiligheidsredenen. Als je een powerbank met een hoog vermogen hebt die je toch wilt meenemen, kun je overwegen om deze in je ingecheckte bagage te plaatsen. De meeste luchtvaartmaatschappijen stellen geen beperkingen aan het vermogen van powerbanks in ingecheckte bagage, maar het is altijd verstandig om de specifieke regels van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt te controleren. Het is ook belangrijk om te weten dat sommige landen specifieke regels hebben voor het meenemen van powerbanks. Controleer daarom altijd de regels en voorschriften van het land van bestemming voordat je op reis gaat.
Blobby headerbeeld zwart/wit 60

Regels en beperkingen voor powerbanks in handbagage en ingecheckte bagage

Wanneer je een powerbank meeneemt in je handbagage, moet je rekening houden met bepaalde regels en beperkingen om de veiligheid van de vlucht te waarborgen. Hier zijn enkele belangrijke punten om in gedachten te houden:

 1. Capaciteitsbeperkingen: De meeste luchtvaartmaatschappijen stellen een maximale capaciteit van 27000 mAh voor powerbanks in de cabine. Dit betekent dat powerbanks met een hogere capaciteit mogelijk niet zijn toegestaan. Het is belangrijk om de capaciteit van je powerbank te controleren voordat je hem meeneemt op je vlucht.
 2. Aantal toegestane powerbanks: In de meeste gevallen wordt er slechts één powerbank per persoon toegestaan in de cabine. Zorg ervoor dat je niet meer dan één powerbank meeneemt om te voorkomen dat je in de problemen komt bij de beveiliging controle.
 3. Vermijd beschadigingen: Powerbanks moeten veilig worden verpakt om beschadiging en kortsluiting te voorkomen. Zorg ervoor dat je powerbank geen beschadigingen vertoont, zoals barsten of lekkende batterijen.
 4. Controleer de specificaties van de luchtvaartmaatschappij: Elke luchtvaartmaatschappij kan specifieke regels hebben met betrekking tot het gebruik van powerbanks aan boord. Controleer daarom altijd de website van de luchtvaartmaatschappij of neem contact op met hun klantenservice voor de meest recente informatie.

Als je besluit om je powerbank in je ingecheckte bagage te plaatsen, zijn er over het algemeen minder beperkingen. Het is echter nog steeds belangrijk om de capaciteit van de powerbank te controleren en ervoor te zorgen dat deze veilig is verpakt om mogelijke schade te voorkomen.

Tips voor reizen met een powerbank

Nu je weet dat je een powerbank kunt meenemen op je vlucht, zijn hier enkele handige tips om ervoor te zorgen dat je reis probleemloos verloopt:

 1. Controleer de capaciteit van je powerbank: Zorg ervoor dat je powerbank voldoet aan de capaciteitsbeperkingen van de luchtvaartmaatschappij. Dit voorkomt mogelijke problemen bij de beveiliging controle.
 2. Neem alleen een powerbank mee die je nodig hebt: Overweeg om alleen de powerbank mee te nemen die je tijdens je vlucht daadwerkelijk nodig hebt. Dit bespaart ruimte en gewicht in je handbagage.
 3. Verpak je powerbank veilig: Zorg ervoor dat je powerbank goed is verpakt om beschadiging te voorkomen. Gebruik bijvoorbeeld een beschermende hoes of plaats de powerbank in een apart vakje in je handbagage.
 4. Controleer de laadstatus van je powerbank: Voordat je op reis gaat, is het een goed idee om de laadstatus van je powerbank te controleren en deze indien nodig op te laden. Zo weet je zeker dat je voldoende vermogen hebt tijdens je vlucht.
 5. Houd je powerbank bij de hand: Zorg ervoor dat je je powerbank binnen handbereik hebt tijdens je vlucht, zodat je je apparaten kunt opladen wanneer dat nodig is.

Met deze tips kun je veilig en gemakkelijk reizen met een powerbank, zodat je altijd verbonden blijft, waar je ook naartoe vliegt. Nu we hebben gekeken naar het reizen met een powerbank, laten we eens kijken naar enkele belangrijke veiligheidsvoorzorgsmaatregelen.

Veiligheidsmaatregelen voor powerbanks in het vliegtuig

Blobby headerbeeld zwart/wit 26

Hoewel powerbanks over het algemeen veilig zijn om te gebruiken, is het belangrijk om enkele voorzorgsmaatregelen te nemen om mogelijke risico’s te minimaliseren. Hier zijn enkele belangrijke veiligheidsvoorschriften voor het gebruik van powerbanks:

 1. Gebruik alleen originele powerbanks: Koop altijd powerbanks van gerenommeerde merken en vermijd goedkope imitaties. Originele powerbanks voldoen aan strenge veiligheidsnormen en zijn minder vatbaar voor oververhitting of kortsluiting.
 2. Laad je powerbank op een veilige plaats op: Laad je powerbank altijd op een vlakke, brandveilige ondergrond op. Dit minimaliseert het risico op oververhitting en voorkomt mogelijke brandgevaarlijke situaties.
 3. Vermijd blootstelling aan extreme temperaturen: Powerbanks kunnen gevoelig zijn voor extreme temperaturen. Probeer je powerbank niet bloot te stellen aan direct zonlicht of extreme hitte, omdat dit de levensduur van de batterij kan verkorten of zelfs schade kan veroorzaken.
 4. Houd kinderen weg van powerbanks: Powerbanks bevatten batterijen en kunnen gevaarlijk zijn voor kinderen als ze verkeerd worden gebruikt. Zorg ervoor dat je powerbank buiten het bereik van kinderen houdt en hen niet laat spelen met de oplaadkabels.

Door deze veiligheidsvoorzorgsmaatregelen in acht te nemen, kun je genieten van het gebruik van je powerbank zonder je zorgen te maken over mogelijke risico’s. Als je echter liever geen powerbank gebruikt tijdens je vlucht, zijn er ook alternatieven beschikbaar.

Alternatieven voor het gebruik van een powerbank in het vliegtuig

Als je liever geen powerbank gebruikt tijdens je vlucht, zijn er enkele alternatieven die je kunt overwegen om je apparaten opgeladen te houden. Hier zijn enkele mogelijke alternatieven:

 1. In-flight power outlets: Sommige vliegtuigen hebben stopcontacten aan boord, zodat je je apparaten rechtstreeks kunt opladen tijdens de vlucht. Controleer de voorzieningen aan boord voordat je vertrekt en zorg ervoor dat je de juiste oplaadkabels bij je hebt.
 2. Airplane mode: Schakel je apparaten in de vliegtuigstand om de levensduur van de batterij te verlengen. Door je apparaten in de vliegtuigstand te zetten, verbruiken ze minder energie en gaan ze langer mee.
 3. Vooraf downloaden van content: Als je van plan bent om tijdens je vlucht naar muziek te luisteren of films te kijken, kun je overwegen om vooraf content te downloaden op je apparaat. Op deze manier hoef je je apparaat niet constant in te schakelen en verbruik je minder batterijvermogen.
 4. Externe oplaadservice: Sommige luchthavens bieden oplaadservices waar je je apparaten kunt opladen voordat je aan boord gaat. Zoek naar oplaadstations in de buurt van je gate en maak gebruik van deze service om je apparaten op te laden voordat je vertrekt.

Hoewel deze alternatieven handig kunnen zijn, biedt een powerbank nog steeds de meeste flexibiliteit en vrijheid om je apparaten op te laden, vooral tijdens lange vluchten. Als je van plan bent om een powerbank te gebruiken, zijn er enkele populaire merken die je kunt overwegen.

De beste merken powerbanks voor tijdens je vliegreis

Nu je meer weet over het gebruik van powerbanks in het vliegtuig, vraag je je misschien af welke merken het meest geschikt zijn voor reizen. Er zijn verschillende merken die betrouwbare en kwalitatieve powerbanks produceren, elk met hun eigen kenmerken en specificaties. Een populair merk onder reizigers is Anker. Anker powerbanks staan bekend om hun duurzaamheid, efficiëntie en snelle oplaadtijden. Ze bieden een breed scala aan powerbankmodellen, variërend in capaciteit en grootte, zodat je kunt kiezen welke het beste bij jouw behoeften past. Een ander merk dat het vermelden waard is, is Xiaomi. Xiaomi powerbanks bieden een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en zijn vaak voorzien van handige extra functies, zoals meerdere USB-poorten en snellaadtechnologie. Ze zijn compact en draagbaar, perfect voor mensen die veel onderweg zijn. Andere merken om te overwegen zijn Aukey, Xtorm en Grixx. Elk merk heeft zijn eigen unieke kenmerken en het is de moeite waard om verschillende modellen te vergelijken voordat je een keuze maakt.

Welke powerbank mag mee in het vliegtuig?

Zoals we hierboven hebben besproken mogen de meeste powerbanks gewoon mee, toch is het altijd slim om de regels van de vliegmaatschappij te lezen waarmee jij gaat reizen. Wel hebben wij 10 mooie powerbanks samengesteld die vrijwel altijd mee het vliegtuig in mogen. Het is dan ook zeker de moeite waard om één van deze opties te overwegen. Wij hopen hiermee dan ook je vraag “Welke powerbank mag mee in het vliegtuig?” te hebben beantwoord. Kijk snel en ontdek of er iets voor jou tussen zit en bestel direct online.
 1. Belkin Powerbank 20.000 mAh 15W Zwart
 2. Anker Powerbank 24.000 mAh 140W
 3. Belkin Powerbank 20.000 mAh 15W Blauw
 4. Anker Powerbank 10.000 mAh PowerCore
 5. Xtorm Powerbank 10.000 mAh 18W
 6. Xtorm Powerbank 20.000 mAh 35W
 7. Xtorm Powerbank 20.000 mAh 35W Fuel Series 5
 8. Xtorm Powerbank 10.000 mAh 20W Fuel Series 5
 9. Aukey Powerbank 20.000 mAh Wit
 10. Grixx Powerbank 20.000 mAh 18W
 

Alle vragen & antwoorden over een Powerbank in vliegtuig

Vond jij bovenstaande artikel nuttig maar heb je toch nog een paar vragen? Dan begrijpen wij dit maar al te goed. Je wilt namelijk niet voor verrassingen komen te staan. Daarom hebben wij een extra lijst gemaakt met de meest gestelde vragen & antwoorden. De kans dat jouw vraag er tussen staat is erg groot. Mocht dit nu niet het geval zijn, dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Dit kan via het contactformulier.
Dit is niet juist! Powerbanks zijn over het algemeen toegestaan in vliegtuigen, maar er zijn beperkingen. Luchtvaartmaatschappijen hebben vaak maximale capaciteitslimieten van ongeveer 100 wattuur voor powerbanks in de cabine of ingecheckte bagage. Sommige maatschappijen staan alleen toe dat powerbanks in de cabine worden meegenomen. Dit is omdat het risico op brandgevaar beter kan worden aangepakt in de cabine. Het brandrisico van lithium-ionbatterijen in powerbanks is de belangrijkste reden voor de beperkingen. Door deze maatregelen proberen luchtvaartmaatschappijen het risico op brand aan boord te minimaliseren. Raadpleeg altijd de specifieke richtlijnen van je luchtvaartmaatschappij voor het meenemen van powerbanks tijdens je vlucht.
Ja, je mag een powerbank meenemen in het vliegtuig, maar er zijn regels waar je aan moet voldoen. Powerbanks zijn toegestaan in de handbagage, maar niet in ingecheckte bagage vanwege brandgevaar. De meeste luchtvaartmaatschappijen staan powerbanks toe met een capaciteit tot 100 Wh of 27.000 mAh. Zorg ervoor dat de powerbank beschermd is tegen kortsluiting en vermijd contact met metalen voorwerpen. Controleer altijd de specifieke richtlijnen van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt, omdat regels kunnen variëren. Een beschermende hoes kan handig zijn om schade aan de powerbank te voorkomen tijdens het reizen.
De maximale grootte van een powerbank die je aan boord van een vliegtuig mag meenemen, varieert, maar over het algemeen mogen powerbanks voor persoonlijk gebruik niet meer dan 100 wattuur bevatten. Dit komt meestal overeen met een capaciteit van ongeveer 27000 mAh. Het is belangrijk om de specifieke regels en beperkingen van jouw luchtvaartmaatschappij te controleren, omdat deze kunnen verschillen. Sommige maatschappijen staan mogelijk alleen powerbanks toe in de cabine als ze in de originele verpakking zitten of als bepaalde veiligheidsvoorschriften worden gevolgd. Raadpleeg de website van jouw luchtvaartmaatschappij of neem contact op met hun klantenservice voor specifieke richtlijnen voordat je een powerbank meeneemt op jouw vlucht.
Blobby.nl

Ontvang de beste deals

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang de beste deals, tips en info zo in je mailbox