Het logo van Blobby
Zoek
Zoek

Powerbank in Ruimbagage: Wat je moet weten voordat je reist

Ben je van plan om binnenkort op reis te gaan en wil je graag je elektronische apparaten, zoals je smartphone, tablet of draagbare opladers, onderweg kunnen gebruiken zonder je zorgen te maken over een lege batterij? Dan is een powerbank wellicht een onmisbaar reisaccessoire voor jou! Een powerbank is een draagbare oplader die je in staat stelt om je elektronische apparaten op te laden zonder dat je afhankelijk bent van stopcontacten. Voordat je echter een powerbank in je ruimbagage stopt, zijn er een aantal belangrijke zaken die je moet overwegen en begrijpen om ervoor te zorgen dat je reis soepel verloopt en je geen problemen ondervindt tijdens de veiligheidscontroles op de luchthaven.

Ontdek hier 4 powerbanks die in de ruimbagage mogen

Wurk Powerbank 2000 mAh Mini Wit-Foto-1
Wurk Powerbank 2000 mAh Mini Wit
Vergelijk prijzen
Wurk Powerbank 2000 mAh Mini Zwart-Foto-1
Wurk Powerbank 2000 mAh Mini Zwart
Vergelijk prijzen
Xiaomi Powerbank 10000 mAh Mi 2 Quick Charge Zwart-Foto-1
Xiaomi Powerbank 10000 mAh Mi 2 Quick Charge Zwart
Vergelijk prijzen
Xiaomi Powerbank 20000 mAh Mi 3 45W Zwart-Foto-1
Xiaomi Powerbank 20000 mAh Mi 3 45W Zwart
Vergelijk prijzen

Wat is een Powerbank?

Voordat we dieper ingaan op het onderwerp van het meenemen van een powerbank in je ruimbagage, is het essentieel om te begrijpen wat een powerbank eigenlijk is en hoe het werkt. Een powerbank is in feite een draagbare batterij met een ingebouwde oplaadkabel en poorten waarop je je elektronische apparaten kunt aansluiten om ze op te laden. Het is een handige en compacte oplossing voor situaties waarin je geen toegang hebt tot een stopcontact of wanneer je onderweg bent en je apparaten niet zonder stroom wilt laten zitten.
Blobby headerbeeld zwart/wit 52

Het belang van Capaciteit en Type

Bij het kiezen van een geschikte powerbank voor je reis, is het essentieel om rekening te houden met de capaciteit en het type powerbank. De capaciteit wordt meestal gemeten in milliampère-uur (mAh) en bepaalt hoeveel energie de powerbank kan opslaan. Hoe hoger de capaciteit, hoe meer laadbeurten je uit de powerbank kunt halen voordat deze zelf weer moet worden opgeladen.
Voor een lange reis waarbij je meerdere apparaten vaak wilt opladen, is het aan te raden om te kiezen voor een powerbank met een hogere capaciteit. Houd er echter rekening mee dat powerbanks met een hogere capaciteit meestal ook groter en zwaarder zijn, wat van belang kan zijn voor de toegestane bagagegewichten op je vlucht.
Daarnaast zijn er verschillende soorten powerbanks op de markt, zoals lithium-ion, lithium-polymeer en lithium-fosfaat. De meest voorkomende is de lithium-ion powerbank vanwege de goede verhouding tussen capaciteit en gewicht. Welk type je ook kiest, zorg ervoor dat het voldoet aan de internationale luchtvaartrichtlijnen en veiligheidsvoorschriften.

Internationale Luchtvaartrichtlijnen voor Powerbanks in Ruimbagage

Voordat je een powerbank in je ruimbagage stopt, is het van cruciaal belang om op de hoogte te zijn van de internationale luchtvaartrichtlijnen en voorschriften met betrekking tot het vervoer van powerbanks. Deze regels zijn opgesteld om de veiligheid aan boord van vliegtuigen te waarborgen en potentiële risico’s, zoals brandgevaar, te minimaliseren.
De International Air Transport Association (IATA) heeft specifieke regels opgesteld met betrekking tot het meenemen van powerbanks in ruimbagage. Volgens de IATA-voorschriften zijn powerbanks toegestaan in ruimbagage, maar ze moeten aan bepaalde voorwaarden voldoen:
 1. Capaciteitslimiet: Elke powerbank die je in je ruimbagage wilt meenemen, mag doorgaans niet meer dan 100 Wh (wattuur) aan capaciteit hebben. Sommige luchtvaartmaatschappijen hanteren mogelijk een iets lagere limiet, dus het is altijd verstandig om vooraf de regels van je specifieke luchtvaartmaatschappij te controleren.
 2. Aantal powerbanks: Over het algemeen is het toegestaan om meerdere powerbanks met een totale capaciteit van minder dan 100 Wh in je ruimbagage te vervoeren. Zorg er echter voor dat je binnen het toegestane totale vermogen blijft om problemen bij de veiligheidscontrole te voorkomen.
 3. Bescherming: Powerbanks moeten worden beschermd tegen beschadiging en kortsluiting. Zorg ervoor dat je powerbank is voorzien van een beschermhoes of verpak het op een veilige manier om schade te voorkomen.
 4. Controle op capaciteit: Om te voldoen aan de voorschriften, zou je de capaciteit van je powerbank moeten kunnen verifiëren. Dit kan worden gedaan door de specificaties te controleren op de verpakking van de powerbank of door contact op te nemen met de fabrikant.
 5. Ingeschakeld of uitgeschakeld: Powerbanks moeten tijdens de vlucht uitgeschakeld zijn om per ongeluk opladen te voorkomen. Zorg ervoor dat je de powerbank uitschakelt voordat je het in je ruimbagage plaatst.

TSA-regels Powerbanks in Ruimbagage (voor reizen naar en binnen de VS)

Blobby headerbeeld zwart/wit 26

Reis je naar of binnen de Verenigde Staten? Dan zijn er specifieke regels opgesteld door de Transportation Security Administration (TSA) met betrekking tot het vervoer van powerbanks in ruimbagage. Volg deze richtlijnen om mogelijke problemen bij de veiligheidscontrole te voorkomen:

 1. Controle op capaciteit: De TSA heeft geen strikte limiet voor het vermogen van powerbanks, maar het is aan te raden om powerbanks met een capaciteit van meer dan 100 Wh in je handbagage te vervoeren in plaats van in je ruimbagage.
 2. Aparte verpakking: Wanneer je een powerbank in je ruimbagage stopt, is het een goed idee om deze apart te verpakken of in een beschermende hoes te doen om te voorkomen dat deze beschadigd raakt door andere bagage.
 3. Controleer de luchtvaartmaatschappij: Hoewel de TSA bepaalde regels heeft, is het ook belangrijk om de specifieke regels van je luchtvaartmaatschappij te controleren, aangezien sommige maatschappijen mogelijk strengere beperkingen hanteren.

Tips voor het Veilig Vervoeren van een Powerbank in je Ruimbagage

Nu je op de hoogte bent van de regels en voorschriften met betrekking tot het meenemen van een powerbank in je ruimbagage, zijn hier enkele handige tips om ervoor te zorgen dat je reis soepel verloopt en je powerbank veilig wordt vervoerd:
 1. Capaciteit controleren: Controleer de capaciteit van je powerbank voordat je op reis gaat en zorg ervoor dat deze binnen de toegestane limieten valt volgens de voorschriften van de luchtvaartmaatschappij.
 2. Reservecapaciteit: Als je meerdere apparaten wilt opladen tijdens je reis, overweeg dan om een extra powerbank met een lagere capaciteit mee te nemen in je handbagage, voor het geval je ruimbagage onverhoopt vertraagd raakt of zoekraakt.
 3. Bescherming: Verpak je powerbank in een stevige beschermhoes of wikkel het in zachte kleding om beschadiging te voorkomen. Bescherming voorkomt ook dat knoppen per ongeluk worden ingedrukt, wat de levensduur van je powerbank kan beïnvloeden.
 4. Controleer op schade: Voordat je je powerbank inpakt, controleer je deze op eventuele schade of defecten. Als je enige tekenen van schade opmerkt, overweeg dan om een nieuwe powerbank aan te schaffen voor je reis.
 5. Gebruik originele kabels: Gebruik altijd originele oplaadkabels of kabels van hoge kwaliteit die compatibel zijn met je powerbank en apparaten. Inferieure kabels kunnen mogelijk schade aanrichten aan je apparaten of powerbank.

Conclusie: Leef de regel na wanneer jij een powerbank mee neemt in de ruimbagage!

Een powerbank is een geweldige reisgenoot die je helpt om je elektronische apparaten op te laden terwijl je onderweg bent. Om ervoor te zorgen dat je reis probleemloos verloopt, is het essentieel om op de hoogte te zijn van de internationale luchtvaartrichtlijnen en voorschriften met betrekking tot het vervoer van powerbanks in ruimbagage. Zorg ervoor dat je powerbank voldoet aan de capaciteitslimieten en dat deze goed is beschermd tegen beschadiging tijdens het vervoer. Met deze kennis en tips ben je nu klaar om je reis voor te bereiden en je powerbank veilig en efficiënt in je ruimbagage te vervoeren. Geniet van je reis en houd je apparaten altijd opgeladen onderweg!

Alle vragen & antwoorden over een Powerbank in ruimbagage

Vond jij bovenstaande artikel nuttig maar heb je toch nog een paar vragen? Dan begrijpen wij dit maar al te goed. Je wilt namelijk niet voor verrassingen komen te staan. Daarom hebben wij een extra lijst gemaakt met de meest gestelde vragen & antwoorden. De kans dat jouw vraag er tussen staat is erg groot. Mocht dit nu niet het geval zijn, dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Dit kan via het contactformulier.
Ja, je mag een powerbank meenemen in je ruimbagage. De meeste luchtvaartmaatschappijen staan het toe om powerbanks met een capaciteit tot 100 wattuur (Wh) in je ingecheckte bagage te vervoeren. Het is echter altijd verstandig om vooraf de specifieke regels van de luchtvaartmaatschappij te controleren, aangezien sommige maatschappijen mogelijk strengere beperkingen hanteren.
Over het algemeen is het toegestaan om meerdere powerbanks in je ruimbagage te vervoeren. Zolang de totale capaciteit van alle powerbanks samen onder de toegestane limiet van de luchtvaartmaatschappij blijft, zou er geen probleem moeten zijn. Zorg er echter voor dat je de powerbanks goed verpakt om mogelijke schade tijdens het transport te voorkomen.
Ja, het wordt aanbevolen om enkele voorzorgsmaatregelen te nemen bij het vervoeren van een powerbank in je ruimbagage. Schakel de powerbank uit voordat je deze inpakt en bewaar deze in een stevige en goed beschermende hoes. Tape eventuele blootliggende contactpunten af om kortsluiting te voorkomen. Bewaar de powerbank bij voorkeur in je handbagage als je van plan bent om tijdens de vlucht je elektronische apparaten op te laden.
Ja, meestal mag je een powerbank zowel in je handbagage als in je ruimbagage meenemen. De regels kunnen echter variëren afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij en het land waarin je reist. Houd er rekening mee dat de meeste luchtvaartmaatschappijen specifieke regels hebben met betrekking tot de capaciteit van de powerbank en het aantal dat je mag meenemen. Controleer altijd de voorschriften van de luchtvaartmaatschappij voordat je gaat reizen om problemen op de luchthaven te voorkomen.
Ja, sommige landen hebben specifieke beperkingen of verboden op het vervoeren van powerbanks in ruimbagage. In de meeste gevallen is het toegestaan, maar het is essentieel om vooraf de voorschriften van het land van bestemming te controleren. Ook moet je letten op eventuele tussenstops in andere landen, waar mogelijk andere regels kunnen gelden. Het niet naleven van de regels kan leiden tot inbeslagname van de powerbank op de luchthaven of andere sancties, dus zorg ervoor dat je goed geïnformeerd bent voordat je op reis gaat.
Blobby.nl

Ontvang de beste deals

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang de beste deals, tips en info zo in je mailbox