Het logo van Blobby
Search
Search

Met een powerbank met zonnepaneel zit je nooit meer zonder stroom

Tegenwoordig zijn er heel veel apparaten niet meer weg te denken uit ons leven. Denk bijvoorbeeld aan een smartphone, tablet of smartwatch. Deze werken echter wel allemaal op een accu en dus kan het zijn dat de batterij leeg raakt. Wanneer dit het geval is ontstaat er al snel paniek, want we willen tenslotte wel altijd bereikbaar blijven. Soms moet dit ook vanwege je werk. Gelukkig zijn er oplossingen beschikbaar die ervoor zorgen dat jij nooit meer een lege batterij hebt. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een powerbank met zonnepaneel te kopen. Het voordeel hiervan is dat je de powerbank zelf ook kunt opladen door gebruik te maken van de zon. Dit is dus de perfecte oplossing voor iedereen die niet zonder zijn smartphone, tablet of smartwatch kan. Bekijk snel hieronder de verschillende modellen of lees verder om te ontdekken waarom dit een echte must have is.

Ontdek hier alle powerbanks met zonnepaneel

Solar World Powerbank 10000 mAh Solar Groen/Zwart-Foto-1
Solar World Powerbank 10000 mAh Solar Groen/Zwart
Vergelijk prijzen
Solar World Powerbank 10000 mAh Solar Blauw/Zwart-Foto-1
Solar World Powerbank 10000 mAh Solar Blauw/Zwart
Vergelijk prijzen
Solar World Powerbank 20000 mAh Draadloos Laden Zwart/Rood-Foto-1
Solar World Powerbank 20000 mAh Draadloos Laden Zwart/Rood
Vergelijk prijzen
Solar World Powerbank 20000 mAh Solar Zwart/Oranje-Foto-1
Solar World Powerbank 20000 mAh Solar Zwart/Oranje
Vergelijk prijzen
Solar World Powerbank 10000 mAh Solar Carbon zwart-Foto-1
Solar World Powerbank 10000 mAh Solar Carbon zwart
Vergelijk prijzen
Solar World Powerbank 20000 mAh Solar Zwart-Foto-1
Solar World Powerbank 20000 mAh Solar Zwart
Vergelijk prijzen
Solar World Powerbank 10000 mAh Solar Zwart-Foto-1
Solar World Powerbank 10000 mAh Solar Zwart
Vergelijk prijzen
Solar World Powerbank 30000 mAh Solar Rood/Zwart-Foto-1
Solar World Powerbank 30000 mAh Solar Rood/Zwart
Vergelijk prijzen
Tensfact Powerbank 36000 mAh Solar Blauw/Zwart-Foto-1
Tensfact Powerbank 36000 mAh Solar Blauw/Zwart
Vergelijk prijzen
Samtech Powerbank 36000 mAh Solar Zwart-Foto-1
Samtech Powerbank 36000 mAh Solar Zwart
Vergelijk prijzen
Voltcraft Powerbank 24000 mAh SL-240 Solar Zwart-Foto-1
Voltcraft Powerbank 24000 mAh SL-240 Solar Zwart
Vergelijk prijzen
Voltcraft Powerbank 8000 mAh SL-80 Zwart-Foto-1
Voltcraft Powerbank 8000 mAh SL-80 Zwart
Vergelijk prijzen

Wat is een powerbank met zonnepaneel?

Voor we verder gaan kijken we eerst even naar wat een powerbank met zonnepaneel nu eigenlijk is. Want een normale powerbank is dat nu echt zoveel anders? Het ligt er eigenlijk aan waar je voor kiest, je hebt namelijk powerbanks met een los zonnepaneel. Dit paneel sluit je aan op de powerbank waarna je hem kunt opladen. Je hebt echter ook powerbanks met een ingebouwd zonnepaneel. Beide hebben zo hun voor- en nadelen, het is dus goed om te bepalen waar jij naar op zoek bent. Om je hierbij te helpen raden wij je vooral aan om verder te lezen.
Blobby headerbeeld zwart/wit 98

Hoe werkt een powerbank met zonnepaneel?

De werking van een powerbank met zonnepaneel is vrij eenvoudig. Het belangrijkste onderdeel is het zonnepaneel, dat bestaat uit fotovoltaïsche cellen. Deze cellen zijn in staat om zonne-energie op te vangen en om te zetten in elektriciteit. Het zonnepaneel is meestal aan de bovenkant van de powerbank geplaatst, waardoor het direct zonlicht kan opvangen wanneer je het apparaat buiten gebruikt. Het is altijd goed om hem dus in de zon te laten liggen als deze schijnt. Heeft jouw powerbank een los zonnepaneel? Dan hoef je alleen het paneel in de zon te plaatsen.
Zodra het zonnepaneel de zonne-energie heeft opgevangen, wordt deze omgezet in elektrische energie. Deze energie wordt naar de interne batterij van de powerbank gestuurd, waar het wordt opgeslagen voor later gebruik. Het is dus een manier om jouw powerbank op te laden. Dit kan natuurlijk ook gewoon door hem aan te sluiten op het stopcontact, maar je hebt niet altijd toegang tot een stopcontact. In dat geval in een powerbank met zonnepaneel een echte aanrader. Zorg er wel voor dat je altijd maximaal profiteert van de zon, want het opladen doormiddel van zonne-energie gaat wel langzamer. Door de powerbank op deze manier op te laden heb jij stroom op het moment dat de zon niet schijnt.
Wanneer je jouw elektronische apparaat moet opladen, sluit je het gewoon aan op de powerbank met behulp van een USB-kabel of een ander geschikt laadsnoer. De opgeslagen energie in de powerbank wordt dan overgedragen naar je apparaat, waardoor het wordt opgeladen alsof het is aangesloten op een traditionele stopcontactlader. Jij zit dus echt nooit meer zonder stroom en dat is precies de reden waarom powerbanks die gebruik maken van zonne-energie zo populair zijn.

De voordelen van een powerbank met zonnepaneel

Een powerbank met zonnepaneel is vooral aantrekkelijk voor mensen die veel buiten zijn. Bijvoorbeeld voor backpackers, kampeerders, vissers of wandelaars. Dit omdat zij vaak niet of beperkte toegang hebben tot elektriciteit. Hieronder ontdek je alle voordelen van zo’n powerbank!
 • Milieuvriendelijk: Doordat je gebruik maakt van zonne-energie ben je lekker milieuvriendelijk bezig. De zon schijnt namelijk voor niks en dat is dus duurzaam. Ben jij graag duurzaam bezig, dan is het dus zeker slim om een powerbank met zonnepaneel te kopen. Hiermee draag je bij aan een duurzame wereld.
 • Draagbaarheid: Powerbanks met zonnepanelen zijn meestal compact en lichtgewicht, waardoor ze gemakkelijk in een rugzak, handtas of zelfs je zak passen. Dit maakt ze uiterst geschikt voor reizen, kamperen, wandelen en andere buitenactiviteiten. Neem jij een powerbank met ingebouwd zonnepaneel, dan zijn ze vaak ook voorzien van een karabijnhaak. Hierdoor kun jij hem bevestigen aan jouw rugzak waardoor hij oplaadt terwijl je aan het wandelen bent.
 • Onafhankelijkheid van stopcontacten: Met een powerbank met zonnepaneel ben je niet langer afhankelijk van stopcontacten om je apparaten op te laden. Je kunt overal waar zonlicht is je powerbank opladen en later je apparaten aansluiten, zelfs als je ver van de bewoonde wereld bent.
 • Back-up stroomvoorziening: In noodgevallen of stroomuitval is een powerbank met zonnepaneel een betrouwbare back-up stroomvoorziening. Je kunt hiermee essentiële apparaten opladen en communicatie in stand houden, zelfs als de elektriciteit is uitgeschakeld.

Tips voor gebruik en onderhoud van een powerbank met zonnepaneel

Blobby headerbeeld zwart/wit 99
Om ervoor te zorgen dat je optimaal profiteert van je powerbank met zonnepaneel en de levensduur ervan verlengt, zijn hier enkele handige tips voor gebruik en onderhoud:
 • Plaatsing van het zonnepaneel: Zorg ervoor dat het zonnepaneel van de powerbank wordt blootgesteld aan direct zonlicht. Plaats het bij voorkeur in een hoek waar het de meeste zon kan opvangen. Houd er rekening mee dat de efficiëntie van het opladen afhankelijk is van de intensiteit van het zonlicht. Hoe sterker de zonnestralen hoe sneller de powerbank kan laden.
 • Reiniging: Houd het zonnepaneel schoon door het regelmatig af te vegen met een zachte doek. Stof, vuil of vlekken kunnen de prestaties van het zonnepaneel belemmeren, dus houdt het oppervlak schoon voor een optimale werking.
 • Vermijd oververhitting: Zorg ervoor dat de powerbank met zonnepaneel niet wordt blootgesteld aan extreme hitte, zoals direct zonlicht op een hete zomerdag. Oververhitting kan de levensduur van de batterij verkorten en de prestaties negatief beïnvloeden.
 • Bewaar het op de juiste manier: Als je de powerbank met zonnepaneel gedurende langere tijd niet gebruikt, bewaar deze dan op een koele en droge plaats, uit de buurt van direct zonlicht. Zorg ervoor dat de powerbank voldoende is opgeladen voordat je hem opbergt. Wanneer je een lege powerbank langere tijd weg legt kan de batterij zijn kracht verliezen.

De beperkingen van powerbanks met zonnepaneel

Hoewel powerbanks met zonnepanelen vele voordelen hebben, zijn er ook enkele beperkingen waarmee je rekening moet houden:
 • Afhankelijkheid van zonlicht: Omdat powerbanks met zonnepanelen afhankelijk zijn van zonlicht om op te laden, kunnen ze minder efficiënt zijn op bewolkte dagen of in gebieden met weinig zonuren. In dergelijke gevallen kan het nodig zijn om de powerbank vooraf op te laden via een stopcontact.
 • Oplaadtijd: Het opladen van een powerbank met zonnepaneel kan langer duren dan opladen via een stopcontact. Dit betekent dat je geduld moet hebben en ervoor moet zorgen dat je de powerbank tijdig oplaadt voordat je op pad gaat.
 • Snel laden: De meeste powerbanks met een ingebouwd zonnepaneel ondersteunen geen snel laden. Het is dan ook aan te raden om jouw apparaten vroegtijdig op te laden zodat je er gewoon gebruik van kunt blijven maken. Je hebt dus wel wat meer geduld nodig dan met de meeste normale powerbanks.
Powerstation bij een prachtige Volkswagen camper

Conclusie: Een powerbank met zonnepaneel heeft diverse voordelen

In deze moderne tijd zijn elektronische apparaten onmisbaar geworden in ons dagelijks leven. We gebruiken ze voor communicatie, informatie, werk en ontspanning. Een powerbank met zonnepaneel biedt een slimme en duurzame oplossing om altijd stroom bij de hand te hebben, waar je ook bent. Met de mogelijkheid om zonne-energie op te vangen en op te slaan, kun je jouw elektronische apparaten opladen zonder afhankelijk te zijn van stopcontacten.
Hoewel powerbanks met zonnepaneel enkele beperkingen hebben, zoals afhankelijkheid van zonlicht en langere oplaadtijden, zijn de voordelen ervan op het gebied van draagbaarheid, milieuvriendelijkheid en back-up stroomvoorziening zeker de moeite waard. Met de juiste zorg en onderhoud is een powerbank met zonnepaneel een must have voor jouw avonturen en in je dagelijks gebruik.
Dus, als je op zoek bent naar een handige manier om nooit meer zonder stroom te zitten, overweeg dan zeker een powerbank met zonnepaneel. Het is een stap in de richting van een duurzamer en meer onafhankelijk gebruik van elektronische apparaten, waar je ook gaat!

Alle vragen & antwoorden over een Powerbank met zonnepaneel

Vond jij bovenstaande artikel nuttig maar heb je toch nog een paar vragen? Dan begrijpen wij dit maar al te goed. Je wilt namelijk niet voor verrassingen komen te staan. Daarom hebben wij een extra lijst gemaakt met de meest gestelde vragen & antwoorden. De kans dat jouw vraag er tussen staat is erg groot. Mocht dit nu niet het geval zijn, dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen. Dit kan via het contactformulier.
Een powerbank met zonnepaneel is een draagbaar oplaadapparaat dat energie kan opslaan in zijn interne batterij via zonne-energie. Het is ontworpen om elektronische apparaten zoals smartphones, tablets en andere USB-apparaten onderweg van stroom te voorzien, zelfs wanneer er geen directe toegang is tot een stopcontact. De powerbank bevat geïntegreerde zonnepanelen die zonlicht absorberen en omzetten in elektriciteit. Deze opgewekte energie wordt opgeslagen in de interne batterij van de powerbank, zodat gebruikers hun apparaten kunnen opladen, zelfs in afgelegen gebieden of tijdens outdoor-activiteiten.
Een powerbank met zonnepaneel werkt door gebruik te maken van fotovoltaïsche technologie. De ingebouwde zonnepanelen bevatten zonnecellen die zonlicht opvangen en omzetten in gelijkstroom (DC). Deze DC wordt vervolgens via een regelaar naar de interne batterij van de powerbank gestuurd, waar het wordt opgeslagen als elektrische energie. Wanneer je een elektronisch apparaat wilt opladen, sluit je het apparaat eenvoudigweg aan op de powerbank via een USB-kabel. De opgeslagen energie wordt dan naar het aangesloten apparaat overgebracht om het op te laden.
Hoewel powerbanks met zonnepanelen handig zijn voor noodgevallen en situaties zonder stopcontacten, zijn ze over het algemeen niet zo efficiënt als reguliere opladers. De hoeveelheid energie die door de zonnepanelen wordt gegenereerd, is afhankelijk van de hoeveelheid zonlicht en de grootte van de panelen. Dit betekent dat het opladen via zonne-energie aanzienlijk langer kan duren dan via een traditionele stroombron. Als dagelijkse oplaadoplossing zijn ze mogelijk niet ideaal, maar ze kunnen wel dienen als een handige back-upoptie tijdens reizen of buitenactiviteiten.
Zeker, er zijn enkele voordelen aan het gebruik van een powerbank met zonnepaneel. Ze bieden draagbare en milieuvriendelijke oplaadmogelijkheden, vooral in gebieden waar stopcontacten schaars zijn. Ze zijn handig voor outdoor-liefhebbers, reizigers en noodsituaties. Door gebruik te maken van hernieuwbare energie verminderen ze de afhankelijkheid van netstroom en dragen ze bij aan duurzaamheid. Bovendien zijn moderne modellen compacter en efficiënter geworden, waardoor ze praktischer zijn voor dagelijks gebruik. Houd er echter rekening mee dat ze de snelheid en betrouwbaarheid van reguliere opladers mogelijk niet volledig kunnen evenaren.
Bij het selecteren van een powerbank met zonnepaneel is het belangrijk om te letten op factoren zoals de capaciteit van de interne batterij, de efficiëntie van de zonnepanelen, de bouwkwaliteit en extra functies zoals waterbestendigheid. Een hogere batterijcapaciteit betekent meer energieopslag, terwijl efficiënte zonnepanelen snellere oplaadtijden bieden. Robuuste constructie is cruciaal voor duurzaamheid, vooral bij gebruik buitenshuis. Let ook op aanvullende functies zoals meerdere USB-poorten en compatibiliteit met verschillende apparaten. Over het algemeen is het belangrijk om realistische verwachtingen te hebben over de oplaadsnelheid via zonne-energie en te beseffen dat het een aanvullende oplaadoptie is, geen vervanging voor traditionele opladers.
Blobby.nl