Uiteraard is het fantastisch om naar de verpakking, de laadprotocollen en de specificaties te kijken. Nu is dit allemaal niet zo belangrijk in vergelijking met de praktijk ervaring. Daarom hebben wij hem natuurlijk ook zelf goed door getest, want ja je wilt wil zeker zijn dat je een powerbank koopt die voldoet aan jouw eisen. De test hebben wij gedaan met een Apple iPhone 14 Pro welke een batterijconditie heeft van 93%. Voor het opladen hebben wij een originele Apple USB-C to Lightning kabel gebruikt. We zijn begonnen met opladen toen de iPhone een batterij percentage had van 20%. Wij raden je dit ook aan om te doen aangezien de eerste 20% altijd langer duurt. De tijd van startte was 13:10 uur, om 13:40 uur was het batterijpercentage 50%. Uiteindelijk was de powerbank om 14:50 uur leeg en zat de iPhone 14 Pro voor 96% vol. Dit proces heeft dus slechts 1 uur en 40 minuten geduurd.
Wij hebben de iPhone dus niet helemaal vol gekregen, dit is logisch want het gaat hier om een powerbank met slechts 5000 mAh. Je kiest hier in dit geval dus bewust voor. Wel is het hierdoor de ideale powerbank om de werkdag door te komen. Je kunt op de dag namelijk nooit meer klagen om een lege batterij. Door in de avond de powerbank en je smartphone op te laden kun je ze beide de dag erna weer gebruiken.
Nu hebben we een bijna volle iPhone, maar de powerbank is leeg. Om te kijken hoe snel hij oplaadt hebben wij gebruik gemaakt van de originele oplaadkabel. Dat is een USB-A to USB-C kabel. De USB-A aansluiting hebben wij aangesloten op een laptop namelijk de ASUS Vivobook en de USB-C aansluiting zit in de powerbank. Wij zijn om 15:20 uur begonnen met laden, uiteindelijk zat de powerbank om 18:50 uur vol. Hij doet er dus 3,5 uur over om hem volledig vol te krijgen. Start jij direct bij thuiskomst met het opladen van de Grixx powerbank, dan kun je hem voor je naar bed gaat dus al in je werk tas stoppen. Zo kun je hem ook niet vergeten en laat je hem ook niet onnodig lang aan het stroom liggen.